featured-image-1990
media-bitmeyen-sevda-chapa

Burası Iğdır, Türkiyenin doğusunda en son nokta ve sınır bakımından üç ülkeye sınırı olan tek ilimiz, ağırlıkta Azerbaycan Türklerinin yaşadığı bir bölgemiz ve Iğdırın güzel yürekli kadınları toplanıp, kendi milli mutfaklarının en değerlisi olarak bilinen Tandır Lavaşı hazırlayıp, deprem bölgesine yardım amaçlı gönderiyorlar.

Bilindiği üzere Lavaş ekmeği, uzun süre kala bilen ve bayatlamayan özelliğiyle, doğallığı bakımından önemli bir yiyecek türü.

Lavaş (Lavash) Güney Azerbaycan Kökenli bir ekmek pişirme biçimidir, diğer bir adıyla Acem Lavaşı olarak bilinir, 200 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinmekte ve Güney Azerbaycan, Iğdır, Erzurum ve Azerbaycan mutfağının en önemli parçasıdır.

Lavash (Lavash) est une forme de pain originaire du sud de l’Azerbaïdjan, également connu sous le nom de Lavash Acem (İran actuel) il est connu pour avoir une histoire de 200 ans et est la partie la plus importante des cuisines du sud de l’Azerbaïdjan, d’Iğdır, d’Erzurum et d’Azerbaïdjan.

media-ekran-resmi-2023-02-09-07-57-31

media-bitmeyen-sevda-chapa

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Haberler